RUM:s teckning
i

RUM anpassar självklart sin verksamhet efter myndigheternas rekommendationer rörande coronaviruset.

I nuläget innebär det att RUM:s distrikt och nationellt fortsätter med de verksamheter som restriktionerna tillåter, men att vissa anpassningar kan komma att ske. Självklart informeras ni löpande om ni på något sätt skulle beröras av detta.

Vår festival MusikRUM har vi nu dessvärre blivit tvungna att ställa in, som en följd av restriktionerna kring Covid-19. Vår förhoppning är att vi kan göra festivalen nästa i år igen! Även Tónlek är dessvärre inställd i år, men kommer genomföras nästa år.
Framtidens Musikpris har flyttats fram till september. Finalistnomineringarna tillkännages i mitten på augusti.

För övriga generella frågor hänvisar vi till info@rum.se och för medlemsrelaterade frågor till medlem@rum.se.

 • Kategorier

 • Anmälan öppen till Stockholm International Music Competition – SIMC

  1 mars 2019 Tävling Hanna Fred Ekman

  Stockholm International Music Competition (SIMC) är en tävling för barn och ungdomar som brinner för klassisk musik. Tävlingen startades 2010 och har sedan dess blivit populär bland unga musiker från hela världen.

  Den nya generationens unga musikanter behöver ett internationellt forum där man kan träffa likasinnade, få bekräftelse, uppmuntran och motivation.I samband med tävlingen arrangeras flera master classes samt konferenser där musikpedagogerna kan mötas och utbyta tankar och erfarenheter. Juryn består av ledande professorer och pedagoger från Sverige, USA, Tyskland, Belgien, Ryssland, Estland, Litauen, Georgien, Lettland, Norge och Finland. Tävlingen arrangeras av kulturföreningen Semibrevis i samarbete och med stöd av RUM – Riksförbundet Unga Musikanter, Historiska museet, Södra Latins gymnasium, Maestroakademin, Adolf Fredriks musikklasser, Herzen University i Sankt-Peterburg och Long Island Conservatory i New York med flera.

  Anmäl dig HÄR senast 1 April 2019.
  Avgift 300-900 kr beroende på ålder och kategori.

  Är du medlem i Stockholmsdistriktet? Då subventioneras avgiften med hälften!
  Ta kontakt med distriktskonsulenten Helena Martinsson, helena.martinsson@rum.se, och ange vilken förening du tillhör. RUM Stockholm behöver sedan en kopia på din anmälan/betalning och återbetalar sedan halva avgiften i efterhand.

  X