Stöd oss
RUM:s Förtjänstmedaljer

Förtjänstmedaljer

Medaljreglemente

Beslutat av RUM:s förbundsmöte 2011

Medaljen finns i guld och silver. Den är utförd i åttonde storleken med åtsidan uppvisande en fri framställning av ett stråkinstrument, ett klockstycke, en trumma och ett klaviatur lagda över varandra. Frånsidan har en eklövskrans med plats för gravering av innehavarens namn och det år den delades ut. Medaljen är till för att bäras i band på bröstet. Bandet är kluvet i grönt och vitt. Medaljen har ett tillhörande diplom.

Medaljen kan tilldelas för insatser för förbundet under lång tid eller insatser som haft särskilt givande resultat. Medaljen i guld kan delas ut för synnerligen givande insatser eller hängivet arbete i minst 10 års tid. Medaljen i silver kan delas ut för särskilt givande insatser eller för hängivet arbete under minst 5 års tid.

Styrelser i medlemsföreningar eller distrikt och ledamöter i förbundsstyrelsen kan föreslå tilldelning av medalj genom en skriftlig motivering till förbundsstyrelsen. Beslut om utdelning tas av förbundsstyrelsen. Beslutet ska offentliggöras och en förteckning av mottagare ska föras av förbundsstyrelsen.

Medalj och diplom delas ut av förbundsordförande eller styrelseledamot vid högtidliga tillfällen, exempelvis vid förbundsmöten, distriktsmöten, föreningsstämmor eller andra offentliga tillfällen.

Kostnad

Från 1 januari 2021 kostar medaljkittet 500 kr. Kittet består av graverad medalj, medalj i miniatyr, släpspänne och pin, se bild ovan.

Beslutade medaljer

För att se tidigare beslutade förtjänstmedaljer se förteckningen här. Om du finns med bland dessa och vill bli borttagen, kontakta info@rum.se så plockas din nominering och beslut bort.

Nominera

Förening och distrikt kan nominera personer för tilldelning av förtjänstmedalj genom formuläret nedan. Beslut av tilldelning sker två gånger per år, 2022 sker besluten 11 juni och kväll under vecka 42. För att din nominering ska tas upp på mötet behöver den vara gjord senast 24 maj respektive 2 oktober. Efter beslut tar det ca en månad innan medaljen anländer med posten.

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.
Föreningens eller distriktets namn
Namn kontaktperson
E-post kontaktperson
Telefon kontaktperson
Namn på nominerad.
Diplomtexten ska vara minst 220 och maximalt 350 tecken inklusive blanksteg. Texten "[FÖRNAMN] [EFTERNAMN] tilldelas härmed RUM - Riksförbundet Unga Musikanters förtjänstmedalj i [VALÖR]" läggs automatiskt till på diplomet och är inte inkluderad i de 220-350 tecknen.
500-1000 tecken. Observera att nomineringstexten inte visas på diplomet, denna används endast för att förbundsstyrelsen ska kunna få en tydligare bild av den nominerade personen och dennes insatser i organisationen.
Vill du nominera ytterligare en person?
Vill du nominera fler än två personer använder du bara formuläret igen efter att du skickat in de första två.
Godkännande av personuppgiftsbehandling
RUM hanterar dina personuppgifter säkert i enlighet med RUM:s dataskyddspolicy som hittas i sidfoten på den här webbsidan.

X