RUM:s teckning
i

RUM anpassar självklart sin verksamhet efter myndigheternas rekommendationer rörande coronaviruset.

I nuläget innebär det att RUM:s distrikt och nationellt fortsätter med de verksamheter som restriktionerna tillåter, men att vissa anpassningar kan komma att ske. Självklart informeras ni löpande om ni på något sätt skulle beröras av detta.

Vår festival MusikRUM har vi nu dessvärre blivit tvungna att ställa in, som en följd av restriktionerna kring Covid-19. Vår förhoppning är att vi kan göra festivalen nästa i år igen! Även Tónlek är dessvärre inställd i år, men kommer genomföras nästa år.
Framtidens Musikpris har flyttats fram till september. Finalistnomineringarna tillkännages i mitten på augusti.

För övriga generella frågor hänvisar vi till info@rum.se och för medlemsrelaterade frågor till medlem@rum.se.

 • Kategorier

 • Pianovisions: Masterclass och konsert med Valentina Lisitsa 25, 26 februari

  13 februari 2017 Okategoriserat Helena Martinsson

  Unikt besök av världsstjärnan Valentina Lisitsa

  Pianisten Valentina Lisitsa håller den 25/2-2017 masterclass för pianister på Konstakademien. Pianoteknik, interpretation och klangbehandling är några av de områden som kommer att tas upp. Kl 13.00. Gratis för barn/ungdom/student (vuxna 100 kr)

  Konserten är söndag 26 februari kl 16.00 och hon framför musik av Schubert/Liszt: Schweanengesang D 957 och efter paus ett blandat program hämtat ur den romantiska och nutida pianorepertoaren. Entré 100 kr för barn/ungdom/student och 200 kr för vuxna.

  Valentina Lisitsa är inte bara den första ¨YouTubestjärnan¨ inom klassisk musik utan är även den första att kunna förvandla sin internetsuccé till en framgångsrik global karriär på de mest framstående konsertestraderna i Europa, USA, Latinamerika och Asien. Med 115 miljoner visningar och över 250 000 abonnenter fortsätter Lisitsa sin teknologiskt innovativa kontakt med sin publik världen över.

  Pianovisions drivs av pianisten och professorn Stefan Bojsten tillsammans med Johan Sandback, pianist, pianopedagog och grundare av den internationellt etablerade webbplatsen för klassiskt pianospel, Piano Street.

  www.pianovisions.se

  X