RUM:s teckning
 • Kategorier

 • Pianovisions: Masterclass och konsert med Valentina Lisitsa 25, 26 februari

  13 februari 2017 Okategoriserat Helena Martinsson

  Unikt besök av världsstjärnan Valentina Lisitsa

  Pianisten Valentina Lisitsa håller den 25/2-2017 masterclass för pianister på Konstakademien. Pianoteknik, interpretation och klangbehandling är några av de områden som kommer att tas upp. Kl 13.00. Gratis för barn/ungdom/student (vuxna 100 kr)

  Konserten är söndag 26 februari kl 16.00 och hon framför musik av Schubert/Liszt: Schweanengesang D 957 och efter paus ett blandat program hämtat ur den romantiska och nutida pianorepertoaren. Entré 100 kr för barn/ungdom/student och 200 kr för vuxna.

  Valentina Lisitsa är inte bara den första ¨YouTubestjärnan¨ inom klassisk musik utan är även den första att kunna förvandla sin internetsuccé till en framgångsrik global karriär på de mest framstående konsertestraderna i Europa, USA, Latinamerika och Asien. Med 115 miljoner visningar och över 250 000 abonnenter fortsätter Lisitsa sin teknologiskt innovativa kontakt med sin publik världen över.

  Pianovisions drivs av pianisten och professorn Stefan Bojsten tillsammans med Johan Sandback, pianist, pianopedagog och grundare av den internationellt etablerade webbplatsen för klassiskt pianospel, Piano Street.

  www.pianovisions.se

  X