RUM:s teckning
 • Kategorier

 • Spicy Advice Ragtime Band – Succén från RUMfestivalen 2017 kommer till Säffle!

  1 februari 2018 Fortbildning, Nyheter Pia Hjalmarsson

  Succén från RUMfestivalen 2017 kommer till Säffle!
  Spicy Advice Ragtime Band
  Lördag 8 september 9.30-16.00
  Vi är väldigt glada att kunna erbjuda er en workshop i modern New-Orleans-Funk-brassband! Låtarna används till alla nivåer, i första hand blås- och slagverkselever, men alla instrument är välkomna!
  Spicy Advice Ragtime Band är ett sedan länge etablerat band inom de äldre hetare jazzstilarna. Bandet spelar på jazzklubbar och festivaler runt om i Sverige och världen, samt på gatu-, företags- och privatfester av olika slag. På senare år har de jobbat en del med brassbandsmusik som den låter idag i jazzens födelsestad i södra USA. Musiken som i över 100 år varit givet huvudnummer i parader, till begravning och karneval är nu (i.o.m. band som Rebirth Brass Band) uppdaterad med tyngre groove och funkiga baslinjer.
  Vi har märkt att detta är svårslaget som inspiration för den begynnande instrumentalisten: Snabbt klingande resultat med hela bandet i ryggen och en enkel introduktion till rytmisk musik och jazz. Lätt för nybörjaren men det finns alltid ”nästa riff” för den avancerade eleven så alla nivåer lirar ihop! Många i bandet arbetar även till vardags som pedagoger och vi hoppas och tror att workshopen kan ge uppslag till reportoarval, gehörs- och utantillmetoder etc. att jobba vidare med i era grupper och orkestrar.
  Kursen är gratis!
  Rotundan Medis, Säffle
  Anmäl dig här.
  X