RUM:s teckning
 • Kategorier

 • Ny flexibel högskoleutbildning för kulturskolans pedagoger

  29 augusti 2019 Utbildning Hanna Fred Ekman

  Nu startar en ny utbildning på högskolenivå för personer med konstnärlig kompetens som vill fylla på med pedagogiska kunskaper för att arbeta i musik- och kulturskolan. För dig som redan jobbar i kulturskolan finns också gott om inspiration och fördjupning.

  För att underlätta för yrkesverksamma är utbildningen utformad som ett kurspaket med möjlighet att plocka delar och att läsa i etapper, både på deltid och på distans.

  Utbildningen ger bland annat verktyg för undervisning i grupp, med utveckling och progression för deltagare i olika åldrar och med olika behov. I höst startar inriktningar för bland annat musik, teater, bild, foto, media, slöjd och dans. Det finns även andra utbildningsvägar och längre program för den som är intresserad.

  Läs mer om de nya utbildningarna på: https://www.studera.nu/kulturskola

  Kulturskoleklivet

  De nya utbildningarna ingår i Kulturskoleklivet, en satsning som initierats för att underlätta rekryteringen av utbildad personal till landets kulturskolor. Det handlar om fler pedagoger för etablerade och nya konstformer, exempelvis streetdance och musikproduktion. Inför kursstart samarbetar UHR och Kulturrådet för att sprida information om de nya utbildningsmöjligheterna.

  X