Stöd oss
 • Kategorier

 • Blåsmusikens dag 2021

  28 april 2021 Samarbetsprojekt Hanna Fred Ekman

  Blåsmusikensdag 2021

  #helasverigeblåser

  Årets passionerade blåsmusikevenemang blir, liksom förra året, digitalt. Den 22 maj vill vi mobilisera hela Sveriges samlade blåsarkraft. Med fantasi och engagemang vill vi visa styrkan i blåsmusiken och vilken viktig roll den fyller för Sveriges nuvarande och framtida musikliv. Med gemensamma krafter ser vi till att blåsmusiken fortsätter att klinga!

  Även i år välkomnas alla filmer med blåsmusik. Inget upplägg är för litet; allt räknas. De kan vara både existerande och nyinspelade musikklipp, intervjuer m.m. Har du blandad orkester så fokusera gärna lite extra på blåsinstrumenten när du filmar eller klipper filmen. Om du jobbar med barn och unga är det fint om det går att visa hela kedjan från barn, pedagoger, amatörer och proffsmusiker.
   

  Så här gör du:

  • Publicera din film på egna sociala medie-kanaler den 22 maj.
  • Tagga gärna med #riksförbundetungamusikanter #blåsmusikensdag #blåsmusikensdag2021 #blasmusik #musikensår2021 #helasverigeblåser samt ev. andra aktörer/konton som är relevanta i det aktuella klippet. Tagga även kontot @blasmusikensdag på Facebook och Instagram.

  Behöver du hjälp med att anpassa din film till sociala kanaler? Använd Sprend eller WeTransfer och skicka filmen till rani.banth@musikaliska.se senast 18 maj.

  Vi uppdaterar blasmusikensdag.com samt FB-sidan Blåsmusikens dag med aktuell information så håll utkik där. På blasmusikensdag.com hittar du pressmeddelande, annonsmaterial för sociala medier, länk till filmer m.m. Tillsammans visar vi att blåsmusiken i allra högsta grad lever, trots pandemin, och hur viktig den är för alla musikgenrer! Vi ser fram emot att se alla er filmklipp och hur de sprids i alla digitala kanaler den 22 maj. 

  Vänligen

  Blåsmusikens dag genomNätverket för professionell blåsmusik


  X