RUM:s teckning
 • Kategorier

 • Ett webbinarium om fritidsmusikens framtid i Norden

  29 januari 2021 Musikpolitik, Okategoriserat Hanna Fred Ekman

  Ett webbinarium om fritidsmusikens framtid i Norden

  Delta på ett inspirerande webbinarium om fritidsmusikens framtid i Norden.

  Musiklivet i Norden lever av sin mångfald. Antalet utövare är enormt, och alla sidor av musiklivet är representerade – musiker, publik, arrangörer och kompositörer. Hela det musikaliska ekosystemet berörs av de omgivande samhällets kulturpolitiska åtgärder lika mycket som av musikfolkets egna initiativ, insatser och aktiviteter.

  Kulturpolitiken i Norden, framför allt den gemensamma nordiska kulturpolitiken, genomgår just nu en kursändring. Stödordningarna inom musik riktas allt mer till yrkesutövande aktörer, på bekostnad av det stora fältet av amatörer och semiprofessionella. Organisationen Musik i Norden i samverkan med Hanaholmen – kulturcentrum för Sverige och Finland vill med det här webbinariet belysa verksamhetsförutsättningarna och framtidsplanerna för det stora amatörmusikfältet i Norden och samtidigt visa på de samarbetsmöjligheter och synergier som finns mellan musiker och sångare av olika slag. Vid webbinariet medverkar representanter för olika musikgenrer och alla de nordiska länderna är representerade.

  Lusten att sjunga och musicera och musikens inflytande på kulturliv, hälsa och välbefinnande beror inte av andelen yrkesutövande utan av hela fältets aktivitet. Också proffs utövar musik på sin fritid, och de flesta amatörer är beroende av yrkesfolk i utvecklandet av sin verksamhet. Samarbete är lösningen och därför måste hela fältet hållas livskraftigt.

  NÄR?
  Lördag 6 februari kl:11.30

  ANMÄLAN
  Anmälan måste göras senast fredag 5 februari kl:11.00

  Musik i Norden är arrangör och RUM är medlem i MiN (Musik i Norden) via medlemskapet i NOMU (Nordisk Orkestermusik Union).

  X