Stöd oss
 • Kategorier

 • Provspela till RUM:s blåslandslag

  11 januari 2023 Blåslandslaget jonasarenius

  RUM:s Blåslandslag 2021

  Är du blåsare, slagverkare eller kontrabasist, runt 15 – 25 år gammal och nyfiken på en utmaning i ditt musicerande? Då ska du söka till RUM:s blåslandslag 2023.

  Varje år sätter vi samman en blåsorkester med Sveriges bästa unga musikanter: RUM:s blåslandslag. Du som söker och blir uttagen som landslagsspelare får uppleva ett intensivt och roligt landslagsläger på Lunnevads Folkhögskola den 1-13 augusti som sedan avslutas med konserter runtom i Sverige.

  RUM:s blåslandslag leds av den professionelle dirigenten Helge Haukås. Helge har en lång karriär som dirigent och har bland annat undervisat i dirigering vid Grieg-akademien i Bergen. Till sin hjälp har han instruktörer på samtliga instrument som alla är erfarna orkestermusiker.

  RUM:s blåslandslag är unikt i svenskt musikliv, då förutsättningarna är exceptionellt goda för en amatörorkester. Repertoaren är utmanande och nivån sätts av deltagarnas egen förmåga. Sammantaget två härliga sommarveckor med mycket musik, nya lärdomar och många nya vänner.

  Provspelning
  För att komma med måste du bli antagen genom provspelning. Provspelningen sker digitalt och spelas in. Du kommer inför din provspelning att få en länk skickad till den e-postadress du anger vid anmälan.

  Provspelningen består av fyra delar:
  1) ett självvalt stycke (om max 4 minuter)
  2) en skala
  3) ett avista-stycke
  4) ett obligatoriskt stycke: Monolog av Erland von Koch (endast första satsen)

  Det obligatoriska stycket får du tillgång till genom anmälans bekräftelsemejl.

  Mer om RUM:s Blåslandslag och hur du anmäler dig till provspelningen här.

  Finns det ingen tid som passar eller om du har andra frågor, kontakta oss på RUM på blaslandslaget@rum.se så snart som möjligt.

  Lycka till!

  X