Stöd oss
 • Kategorier

 • Vill du vara med i RUM:s Blåslandslag 2024?

  27 november 2023 Blåslandslaget jonasarenius

  Nu kan du träna till provspelning för RUM:s Blåslandslag

  Är du blåsare, slagverkare eller kontrabasist och lockad av en ny utmaning i ditt musicerande? Då ska du hålla koll på RUM:s Blåslandslag 2024. Tidsbokning för provspelningar öppnar i mitten av januari 2024 – nu är det dags för alla intresserade att anmäla sitt intresse för provspelning.

  Varje år sätter vi i RUM samman en blåsorkester med Sveriges bästa unga musikanter: RUM:s Blåslandslag. Du som söker och blir uttagen som landslagsspelare får uppleva ett intensivt och roligt sommarläger på Lunnevads Folkhögskola i Östergötland. Allt avslutas med konserter på flera platser runtom i Sverige med finalen i Kungasalen på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

  Lägret går 2024 under perioden 30 juli – 10 augusti på Lunnevads Folkhögskola i Östergötland. Konserter planeras i Linköping, Åtvidaberg, Örebro och Stockholm, med avslutningskonserten i Kungasalen på KMH.

  Vill du vara med? Anmäl ditt intresse provspelning nu!

  För att komma med i RUM:s Blåslandslag måste du först bli antagen genom provspelning. Provspelningen är öppen för alla blåsare, slagverkare och kontrabasister upp till 25 år, och genomförs digitalt längre fram i vår.

  Är du intresserad av att delta på lägret? Anmäl dig här! I bekräftelsemejlet får du också en länk till noter så att du kan förbereda dig för din provspelning i god tid.

  Precis som tidigare år leds RUM:s Blåslandslag 2024 av den professionelle dirigenten Helge Haukås. Helge har en lång karriär som dirigent bakom sig och har bland annat undervisat i dirigering vid Grieg-akademien i Bergen. Till sin hjälp har han instruktörer på samtliga instrument, alla erfarna orkestermusiker.

  RUM:s Blåslandslag är ett unikt arrangemang i svenskt musikliv, med exceptionellt goda förutsättningar för en amatörorkester. Sammantaget kommer det att bli två härliga sommarveckor med mycket musik, nya lärdomar och många nya vänner!

  X