Stöd oss
 • Kategorier

 • Stavföringskurs i Mariestad

  1 juni 2023 Kurser jonasarenius

  Stavförare är en person som med en stav anför en musikkår. Är det något för dig? Passa på när RUM Skaraborg anordnar en stavföringskurs för ungdomar och unga vuxna. Kursen är öppen för alla RUM-medlemmar.

  Välkommen med din anmälan!

  Instruktör 

  Kursens instruktör Fredrik Waern är aktiv inom Hemvärnsmusiken i Sverige och är för närvarande verksam som chef i Hemvärnets Musikkår i Östergötland. Han har under flera år varit musikkårens hemvärnstrumslagare/stavförare och utbildat musikkåren i exercis, paradmoment och figurativa marschprogram.

  Fredrik har erfarenhet som musiksoldat från Arméns Musikkår och har ett brinnande intresse för att engagera kring puts och studs samt rollen som anförare av en musikkår.

  Kost och logi under kursen

  Kursen genomförs på Prismaskolan i Mariestad där RUM Skaraborg hyr en stor och rymlig gymnastikhall som tillåter olika övningar. Från Prismaskolan är det en 25-minuters promenad till vandrarhemmet där alla deltagare, kursledaren och projektledaren sover. I deltagaravgiften ingår det övernattning i tvåbäddsrum med delat badrum (vandrarhemstandard), frukost och middag på lördagen, undervisning hela helgen samt goodiebags från RUM Skaraborg. 

  Totalt finns det 12 platser till kursen. Minimum antal deltagare är sex personer. RUM Skaraborg förbehåller rätten att ställa in kursen om det blir färre än sex deltagare.

  Du bekostar själv resan till och från Mariestad samt dina luncher.

  Deltagaravgift 

  • Deltagaravgift RUM-medlem inom Skaraborg – 700 kr
  • Deltagaravgift RUM-medlem resten av landet – 1400 kr 

  Sista dagen att anmäla dig är 30 juni. Därefter kommer du få en faktura för kursen som ska vara betald senast den 31 juli. 

  Läs mer och anmäl dig senast 30 juni!

  X