Att bli RUM-medlem - Riksförbundet Unga Musikanter
Stöd oss
Male school conductor conductiong his student band to perform music in a school concert

Bli RUM-medlem

Vad får du som medlem?

Att bli medlem i RUM betyder att du blir en del av det unga kultur-Sverige. Du och din förening får tillgång till alla RUM:s verksamheter. RUM ordnar varje år massor av musikkurser i olika genrer på både regional och nationell nivå. Som medlem hos RUM får du ofta rabatt på kurserna och kan dessutom söka resebidrag. Vi arrangerar läger, tävlingar och festivaler, exempelvis RUM:s egna stora festival MusikRUM.

RUM:s verksamhet är störst på lokal nivå med alla de konserter, uppvisningar, resor och kurser som våra distrikt och föreningar arrangerar runt om i landet. Vi får också ekonomiskt stöd från staten som du och din förening får ta del av. Med hjälp av RUM och de pengar som ni får i stöd kan ni förverkliga era idéer också!
Du har även en medlemsförsäkring via Trygg-Hansa när du deltar i träffar och kurser.


BLI ENSKILD MEDLEM

Om du inte redan tillhör en förening, så kan du bli medlem i RUM:s förening ”RUM för Musik”. Det enda du behöver göra är att klicka på knappen nedan och sedan fylla i dina uppgifter!
Medlemskapet i RUM är gratis.

 Självklart lämnar RUM – Riksförbundet Unga Musikanter inte ut några personuppgifter.

Välkommen till RUM!


ANSLUT DIN FÖRENING TILL RUM

Om du redan har en kulturförening, så kan du ansluta föreningen till RUM. Föreningen ska ha minst tre medlemmar och minst 60 % av er ska vara mellan 6 och 25 år. Föreningens verksamhet ska ha koppling till musik och kultur. Om du inte är med i en sådan förening kan du starta en. För att hjälpa dig starta en förening har vi gjort olika startpaket som hjälp. Där får du instruktioner och de dokument du behöver.

Har du frågor, kontakta medlem@rum.se

Anslut en förening till RUM 

Föreningen ska ha minst tre medlemmar och minst 60 % av er ska vara mellan 6 och 25 år. Föreningens verksamhet ska ha koppling till musik och kultur.

Om du vill ansluta din förening till RUM gör du det lättast genom vårt webbformulär.

Bidragsregler för föreningar

Mindre föreningar, med upp till 59 ungdomsmedlemmar, får 3000 kr i bidrag från RUM och betalar 2000 kr i medlemsavgift till RUM, det betyder att bidraget som betalas ut är 1000 kr.

Större föreningar med 60 eller fler ungdomsmedlemmar får 51 kr i bidrag per medlem från RUM och betalar 34 kr  per medlem i medlemsavgift till RUM. Med ett räkneexempel på 100 medlemmar betyder det att  bidraget är 100*51=5 100, avgiften 100*34=3 400 , vilket gör att bidraget som betalas ut är 5100-3400=1700.

En medlem behöver vara 6–25 år för att vara en bidragsgrundande medlem enligt MUCF:s regelverk.

Nya föreningar får första året 1000 kr i bidrag till föreningen i ett så kallat startbidrag, oavsett antal medlemmar. Detta betalas ut så snart som möjligt efter att föreningen blivit godkänd av RUM.

Vidare har de flesta distrikt olika typer av projekt- och resebidrag. För att se vad just ert distrikt har, kika in på rätt distriktssida under menyn Distrikt.


Frågor?

Har du några frågor eller behöver du hjälp, så kontakta vår medlemssamordnare genom att mejla till medlem@rum.se.

X