Stöd oss

MusikRUM

MusikRUM kär en barn- och ungdomsfestival som RUM arrangerat flera år i rad. Festivalen vänder sig till musik- och dansintresserade ungdomar 10-25 år från hela landet. Vi arrangerar MusikRUM i samarbete med SvUB – Sveriges Unga Blåsare och regionala musik- och kulturskolor. Festivalen tar en paus 2023/24 då vi planerar för hur arrangemanget ska utvecklas.

Nyfiken på hur det har sett ut? – tre workshops under MusikRUM 2022

2022 kördes tre workshops på åtta platser i Sverige samtidigt, i en ”pandemiversion” av festivalen. Allt för att alla deltagare skulle få samma upplevelse, inspiration och utmaning. Alla deltog på alla tre tillfällena under dagen men på olika tider.

Workshop ALICE

Att sjunga, spela och dansa till Linnea Henrikssons låt ”Alice” i orkester- och körarrangemang av Caroline Karpinska och koreografi av Kristine Westman Elorza var vår första workshop, framtagen för att passa alla – sångare, dansare, soloinstrumentalister och alla typer av orkestrar.

För sångare, soloinstrumentalister och alla typer av orkestrar skrev Caroline Karpinska ett arrangemang av ”Alice” med stämmor för alla sångare och instrument i olika svårighetsgrader. Noter distribuerades till alla anmälda efter anmälan och övades in på egen hand eller med den egna orkestern/kören. Mot slutet av workshopen filmades låten, för att sedan sätta ihop filmen med inspelningarna från alla Alice-workshops under årets MusikRUM. Detta klipptes sedan ihop med Linnea Henrikssons sång och blev årets MusikRUM-stycke.

Alice framförs på MusikRUM 2022

Dansare och dansgrupper
För dansare eller dansgrupper gjorde Kristine Westman Elorza en danskoreografi i två varianter, en lättare och en mer avancerad variant. Koreografivideos med anvisningar distribuerades även här till alla anmälda dansare eller dansgrupper efter anmälan och övades in själv eller med den egna dansgruppen.

Workshop BODY BEATBOX

Här blandades rytmer med sånger och steg i en halsbrytande lekfull workshop! Bodypercussion tränar både rytmisk medvetenhet och motorik på ett mycket handfast sätt. Body Beatbox hade till årets MusikRUM-festival spelat in sin workshop på film för att kunna genomföras.

Workshop IMPROVISATION

Kom och utforska, våga och lek med improvisation med en musikworkshopsledare eller en lokal grupp tillsammans med en dansworkshopledare…. det var temat för denna workshop.  Alla som speladxe och sjöng lärde sig fraser och skalor som fungerar att improvisera på till en bakgrund av loopar och enkla upprepande stämmor. Till detta skapade dansarna en improviserad dans med hjälp av en danspedagog. Allt skedde på gehör, inga noter eller förberedelse fanns i denna workshop.

Bilder från tidigare MusikRUM

X