RUM:s teckning
i

Kristi himmelfärds dag

Torsdag 13 maj är röd dag, därför stänger växeln redan klockan 12.00 onsdag 12 maj. Kansliet och växeln håller sedan stängt torsdag 13 maj och fredag 14 maj.

Har du några frågor så maila till info@rum.se och för medlemsrelaterade frågor till medlem@rum.se.

Om RUM

RUM – Riksförbundet Unga Musikanter, är en organisation för alla barn och unga som spelar ett instrument, sjunger, dansar eller spelar teater. Bland våra 33 000 medlemmar och 300 lokalföreningar finns det massor av musik- och kulturaktiviteter av alla olika typer.

Vad gör RUM?

Verksamhet
RUM ordnar många olika aktiviteter. Vi har landslag som åker på turné på sommaren, vi ordnar Sveriges största musikfestival för barn och unga, MusikRUM i Västerås, och varje år har vi fler än 100 kurser på olika platser i landet.

  • Blåslandslaget
    RUM:s Blåslandslag är för dig som vill spela i en orkester på hög nivå och bli riktigt bra på det du spelar! Varje sommar träffas RUM:s Blåslandslag så att unga musikanter får musicera. Kursen avslutas med en turné i Sverige eller utomlands. Landslaget finns till för att unga musikanter som spelar musik på hög nivå ska få träffas, spela tillsammans och utvecklas tillsammans.
  • Kurser
    Våra kurser och utbildningar är en viktig del av RUM. Vi vill att alla ska få en chans att lära sig nya saker. RUM anordnar olika kurser för våra medlemmar där ni får chansen att träffa andra unga, lära dig er om hur föreningar fungerar och mycket mer! Som medlem får du rabatt på våra kurser och utbildningar, och vi samarbetar också med många andra arrangörer för att du ska kunna gå på så många olika kurser som möjligt!
  • MusikRUM – vår festival
    MusikRUM är vår musik- och kulturfestival för barn och unga. Festivalen är öppen för alla musik- och kulturintresserade unga. Vi fokuserar främst på unga som spelar på en musik- eller kulturskola, men alla är såklart välkomna att delta! MusikRUM riktar sig till dig som är mellan 7-25 år, och festivalen är helt alkohol- och drogfri. Varje år kommer 1 500-3 000 unga deltagare från hela Sverige, och nära 15 000 besökare!

Hur är RUM organiserat?
RUM är en ideell ungdomsorganisation med en förbundsstyrelse och 25 olika distrikt där varje distrikt har en egen styrelse. RUM har ungefär 33 000 medlemmar och 300 föreningar över hela Sverige. Föreningarna kan vara allt från en liten ensemble, kör, orkester eller dansgrupp till en stor elevförening på en musik- eller kulturskola.

Försäkring
Alla RUM-medlemmar är personligt försäkrade. Länk till försäkring. OBS! Instrument-försäkring ingår inte i RUM:s försäkring.

X