RUM:s teckning
i

RUM anpassar självklart sin verksamhet efter myndigheternas rekommendationer rörande coronaviruset.

I nuläget innebär det att RUM:s distrikt och nationellt fortsätter med de verksamheter som restriktionerna tillåter, men att vissa anpassningar kan komma att ske. Självklart informeras ni löpande om ni på något sätt skulle beröras av detta.

Framtidens Musikpris prisceremoni kommer göras digitalt och har flyttats fram till 17 september. Finalistnomineringarna tillkännages i mitten på augusti.

Kansliet och växeln har sommarstängt 1-31 juli, men ni kan fortfarande maila till info@rum.se och för medlemsrelaterade frågor till medlem@rum.se.

RUM Frågar Proffsen

RUM Frågar Proffsen – en inspelad intervjuserie om tio avsnitt där vi tillsammans med er medlemmar ställer frågor till inspirerande proffs inom kulturvärlden.

Då många av sommarens läger, festivaler och kurser 2020 blivit inställda, så kände RUM att vi ändå ville göra något kul för dig!
Därför gör vi nu RUM Frågar Proffsen. Serien innehåller tio avsnitt och vi kommer släppa ett avsnitt per vecka under sommarlovet med start torsdagen 18 juni.

Våra 10 proffs

Vår programledare

18/6    Nassim Al Fakir – artist, slagverkare
25/6    Sabina Bisholt – operasångerska
2/7      Jason ”Timbuktu” Diakité – rappare, artist
9/7      Emma Molin – skådespelerska, manusförfattare
16/7     Jakob Koranyi – cellist
23/7    Amanda Ginsburg – jazzsångerska, kompositör
30/7    Malte Hallquist – komiker
6/8      Annika Granlund – blåsare, slagverkare, sångerska
13/8    Andreas Eriksson Hjort – dirigent
20/8   Sarah Dawn Finer – sångerska, musikalartist

Programledare för serien är RUM-medlemmen och indieartisten Petter Ströbaek som kommer fråga ut våra proffs med era frågor. Petter har precis gått ut åk 2 på Södra Latins Musikprogram och är själv aktuell med sitt senaste album ”Ballafjangs Stora Äventyr”. In och lyssna!


Avsnitt 1 – Nassim Al Fakir

Varför blev Nassim Al Fakir slagverkare? Hur övertalar man sin mamma till att få spela ett högljutt instrument? Hur var det att dubba karaktären Olof i filmen Frost? Det och mycket mer får ni veta i första avsnittet.

Nassim Al Fakir, känd som programledare, musiker och skådespelare samt för sin lekfulla och kreativa energi. I maj fick han även Stockholms stads hederspris ”Kulturarbete för barn och unga” – väldigt välförtjänt om du frågar oss.

HÄR kan du läsa mer om Nassim.

Avsnitt 2 – Sabina Bisholt

Vad var det som fick Sabina att börja med opera och vad tycker hon är det roligaste med yrket. Hon delar även med sig av sina bästa tips mot nervositet och scenskräck!

Sopranen Sabina Bisholt är hyllad för sin ”självklara och klangrika röst” och beskrivs som en av dagens mest lovande unga sångare i Sverige. Sabina tog examen vid Operahögskolan i Stockholm 2016 och mottog samma år det prestigefulla Christina Nilsson stipendiet. 2017 debuterade hon på Norrlandsoperan som Marguerite i Faust och därefter har hon gjort roller som Mimì i Puccins La Bohème och Micaëla i Bizets Carmen vid kungliga operan i Stockholm.

HÄR kan du läsa mer om Sabina.

Avsnitt 3 – Jason ”Timbuktu” Diakité

När fann hiphopartisten Jason ”Timbuktu” Diakté sitt stora intresse för ord och formuleringar och hur gör han när han skriver sina texter? Hur gör du för att lära dig att rappa och varför pratar Jason och programledare Petter om hemslöjd i Bangladesh?

Jason Diakité, mer känd som Timbuktu har sedan första singelsläppet 1996 uppträtt både som soloartist och i diverse andra konstellationer, bland annat med funkbandet ”Damn!” som han har turnerat med i över 15 år. Han har släppt ett tiotal album, tilldelats mängder med guld- och platinaskivor, vunnit åtta Grammispriser och fyra P3 Guld-utmärkelser.

HÄR kan du läsa mer om Jason.

 

X