RUM:s teckning
 • Kategorier

 • MusikRUM 2 oktober 2021 – Save the Date

  4 februari 2021 MusikRUM, Workshop Hanna Fred Ekman

  MusikRUM logotyp

  För att säkerställa att vi kan genomföra MusikRUM 2021, så har vi flyttat fram det till hösten. Nu blir MusikRUM lördagen 2 oktober 2021!

  MusikRUM är RUM:s egen festivaldag och i år förnyar och utvecklar vi konceptet! Det gör vi för att just du och så många som möjligt av våra medlemmar ska kunna närvara, oavsett var i landet ni bor. Vi kommer att arrangera MusikRUM på 16 olika platser i Sverige, med samma workshops-innehåll överallt. Vilken plats passar dig och din ensemble, dansgrupp, kör eller orkester bäst?

  LULEÅ, UMEÅ, SKELLEFTEÅ, ÖSTERSUND, HÄRNÖSAND, FALUN, KARLSTAD, VÄSTERÅS, LINKÖPING,
  UPPSALA, STOCKHOLM, VISBY, GÖTEBORG, NÄSSJÖ, KALMAR, HÄSSLEHOLM

  Planeringen av innehållet pågår för fullt, men klart är att vi kommer ha blåsorkestertävlingar, stråk- och
  symfoniorkestertävlingar, körtävlingar och nytt för i år, även en band- & ensembletävling! Där kan t.ex. din trio, ditt hårdrocksband eller din jazzgrupp tävla. Alla tävlingsbidrag ska under 2021 skickas in digitalt.
  Tävlingsregler, förelagda stycken och bedömningskriterier kommer publiceras efter nyår.

  Vinnarna kommer presenteras under MusikRUM:s digitala uppstart fredag kväll 1 oktober 2021.

  En av dagens tre workshops är nu klar!
  Vi kommer göra ett musikaliskt samarbete med den hyllade artisten Linnea Henriksson! MusikRUM kommer ta fram ett helt nytt arrangemang på en av Linneas låtar, som du sedan under denna workshop kommer kunna spela eller sjunga, oavsett vilken genre, stil eller instrument du spelar.

  Workshopens slutresultat från alla 16 platser runt om i Sverige sätter vi sedan samman i en musikvideo. Vi kommer också göra en koreografi till detta arrangemang, så ni dansare kommer också få en kul utmaning.

  Mer info om festivalen hittar du löpande under våren på musikrum.se

  Vi ses på MusikRUM lördagen 2 oktober 2021!

  X